top of page
aprikospaj.png

70 år i branschen

Pernwalls Frukt & Grönt (Tidigare AB Sten Pernwall) bildades 1953. Det startade som ett familjeföretag där vi främst handlade med de lokala potatisodlarna, något vi fortfarande gör. Med åren som gått har vi utökat både sortiment och kundstock; idag levererar vi fullt frukt- och grönsakssortiment till de flesta livsmedelsbutikerna i Borås, Fristad, Svenljunga mm. 

 

Våren 2021 förvärvade vi även en av våra underleverantörer, Svenssons Frukt & Grönt som är en restauranggrossist och levererar till de flesta restaurangerna i Borås med omnejd. Tillsammans har vi en mångårig erfarenhet av både stora och små kunder och av för just deras verksamhets specifika behov och gedigen produkt- och branschkännedom.

Vi strävar efter att göra ett så litet klimatavtryck som möjligt. Under 2022 har vi byggt en helt ny resurssnål anläggning för distribution av frukt och grönt. Fastigheten är beskaffad med solceller och vi räknar med att vara självförsörjande på el till 80%.

Mycket av byggmaterialet i byggnaden är återanvänt rivningsmaterial från äldre fastigheter, som t ex balkar, golvplattor, pallstallage m m. Samtliga våra bilar drivs fossilfritt (dvs HVO) och är kylbilar vilket garanterar en obruten kylkedja.

bottom of page